HÅRBØLLEHUSET

Kulturhuset på Møn

MAD OG KAGEOPSKRIFTER

Igen en ny side. Vi har jo nogle herlige fredagsmiddage og nu vil vi forsøge at samle opskrifterne fra disse aftener + andre opskrifter til gavn og glæde for os alle sammen. Har du en opskrift du vil dele med os, så send den til  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 


VANDBAKKELSER som serveret 3. marts i "Cafe Måske"

10 store (20 små)
2 dl vand
100 gr. Smør
1 nip salt
1 tsk sukker (kan nemt udelades)
100 g. mel
3 - 4 æg.  

Bring vand, smør, salt (og sukker) i kog i en lille gryde. Skru ned på laveste blus og tilsæt melet på en gang, under omrøring. Dejen skal være glat og ensartet.
Tag gryden af blusset og lad den køle lidt af. Pisk æggene sammen og tilsæt dem under omrøring, lidt ad gangen. Rør til dejen er glat, men endelig ikke flydende, så må lidt af æggemassen holdes tilbage.
Tænd ovnene på 201 gra. Sæt dejen på en plade med bagepapir med to skeer eller en sprøjtepose. Sæt pladen i midten af ovene. Efter 20 min ved små, eller 25 min. ved store vandbakkelser, tages en prøve ud af oven. Hvis den falder samme er de ikke helt færdigbagte og resten bages ca. 5 min. længere.
Vandbakkelserne åbnes med et lille vandret snit i siden, og fyldes med en teskefuld flødeskum. De pyntes med flormelis-glasur og en klat gele.
Sender en tak til Frøken Jensen og ønsker velbekomme fra Bodil 


APPELSINKAGE serveret den 24. februar af Bolette og Joachim.
Helt uden mel fra "Mors Mad" af Camilla Plum
Kog 2 hele økoappelsiner i vand der dækker i 2 timer, til de er helt møre. Hvis der er kerner i, tages de ud.
Appelsinerne moses fuldstændigt i en blender eller med et piskeris.
Pisk 6 æg med 225 g sukker til det blir tykt og sukkeret er opløst.
Mal 225 g mandler til mel i en foodprocessor.
Bland æggemassen, mandelmel og 1 tsk bagepulver grundigt med appelsinmosen.
Kom dejen i en smurt og raspet bagespringform og bag ved 165 g til kagen er gennembagt - ca en time.
Det er en saftig kage, men hvis den er for våd så bages den lidt længere.
Køles af i formen. Drys med flormelis og ristede pinjekerner eller hvad du har.
Spis alene, med flødeskum eller youhurtcreme.
Bon Appetit
fra Bolette