HÅRBØLLEHUSET

Kulturhuset på Møn

Scene www.scene1.eu

scene1 - STØRRE INDVENDIG END UDVENDIG
Men en advarsel : Husk, at scene1 er vanedannende!
 

NÆSTE ARRANGEMENT

balkanensembleNu kommer den - folkemusikken

ORFEUS BALKAN ENSEMBLE på scene1
SØNDAG DEN 25. FEBRUAR KL 15 Entre: kr. 120,-, unge under 18 gratis Billetbestilling: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - eller 21277654 (ikke sms)
 
Vi glæder os i SCENE1 over at kunne dække en ofte efterspurgt musikgenre - FOLK.
 

Original folkemusik på Scene1.

Vi glæder os meget til at kunne præsentere publikum for "Orfeus Balkan Ensemble”. Det er original bulgarsk folkemusik af allerfineste format. ... Ensemblet har netop udgivet cd’en ”ZAKACHKA”, som på bulgarsk betyder ’drilleri’. For nok er den bulgarske folkemusik ekstremt krævende, kompleks og virtuos, men humor og jokes ligger som en uundværlig del af den bulgarske ånd lige under overfladen, i musikken og i sangteksterne. Bulgariens folkemusik repræsenterer en kolossal rigdom: Fra komplekse rytmer over et tonemateriale påvirket af både øst og vest, langsomme og hurtige tempi og til en sangstil og -teknik, der har fascineret hele verden. Denne musik og ånd er inspirationskilden for ”Orfeus Balkan Ensemble”, der er skabt i mødet mellem fire musikere - to bulgarske og to danske - der alle behersker Bulgariens folkemusik på højt professionelt niveau. Ensemblet består af Adam Ørvad, der er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som accordion solist. Han har optrådt verden over med alt fra barok til avangarde og nu også med sit eget ensemble. Anne Eisensee har sunget bulgarsk musik i mange år og studeret hos en række store kapaciteter. Filip Filipov har spillet bulgarsk folkemusik hele sit liv og turnerede allerede som barn sammen med Varna Folk Dance Ensemble. Han spiller både den bulgarske tromme ’tapan’ såvel som harmonika og synthesizer. Enis Ahmed, der er uddannet på Academy of Music, Danse and Fine Art i Plovdiv, spiller på tamburaen - et strengeinstrumentet i familie med mandolen. 'Fælles for de fire musikere er, at de sammen har skabt deres egen på en gang autentiske og meget personlige lyd, der afspejler de bulgarske folkemusiktraditioner.

Faktabox. Tid: søndag den 25.feb. 2018 kl. 15 Sted: Hårbøllehuset, Vindebækvej 48, 4792 Askeby Entre: kr. 120,-, unge under 18 gratis Billetbestilling: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - eller 21277654 (ikke sms)

 

 

 
Har du lyst til at læse, hvad kunstnerne siger om Scene1,
tryk her eller brug www.scene1.eu 
og læs deres egen hjemmeside.