HÅRBØLLEHUSET

TIDLIGERE UDSTILLINGER

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 


 


  

Aktuel UDSTILLING  

Snit side 2 tekstLeo Scherfig udstiller grafik i Hårbøllehuset på Møn. Udstillingen åbner 15. april kl. 14, og er åben hver lørdag (og øvrige dage efter aftale) fra 15/4 til 20/5 2023.
Mere info: www.harbollehuset.dk — wwww.leoscherfig.dk // kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Jeg er født i 1968 og har arbejdet som grafiker i snart 30 år. Jeg er gift og har fire børn, som alle sammen erfødt i 1990’erne. Jeg har også fire børnebørn. Jeg bor i Askeby på Møn med min kone, Eva, og to katte.
Jeg er uddannet fra Danmarks Designskoles institut for visuel kommunikation i 1996 med magasinprojektet Zeitgeist, som beskæftigede sig med low-tech-design. Min første større professionelle opgave var på månedsbladet Press, hvor jeg og en kollega designede bladet i et par år. I 1998 var jeg medstifter af designbureauet e-Types der findes endnu, og i 2001 stiftede jeg kommunikationsbureauet Legalizer, der
lukkede i 2009. Siden 2012, hvor jeg lavede den årlige kunstplakat for Copenhagen Jazz Festival, har jeg været fast grafiker for festivalen. I 2014 modtog jeg Statens Kunstfonds tre-årige arbejdsstipendium. 
Jeg arbejder for Copenhagen Jazz Festival, forskellige ngo’er som Mellemfolkeligt Samvirke og en række bogforlag. Herudover laver jeg spillekort. I 1997 lavede jeg mit første sæt spillekort for HK-ungdom og i 2018 lavede jeg det næste som markedsføring af en sorthumoristisk børnebog, jeg havde skrevet.
Siden jeg flyttede til Møn i slutningen af 2018 har jeg lavet fire forskellige sæt spillesport under navnet Moon Playing Cards.
Noget af det, jeg elsker allerhøjest ved mit arbejde, er selve trykningen. Jeg har en ret stor trykpresse, som jeg  trykker linoleumssnit på.
På den kommende udstilling i Hårbøllehuset viser jeg et større udvalg af værker, jeg har snittet i linoleum igennem de seneste 8 år. Alle værkerne er trykt på Møn i de første måneder af 2023.
Jeg har før deltaget i gruppeudstillinger, men aldrig tidligere har jeg haft en solo-udstilling. Det er altså en form for debut, når Hårbøllehuset d. 15. april byder velkommen til udstillingen »Snit«. Jeg håber, at mange vil dukke op!   

NÆSTE UDSTILLING.
rejseminder udstilling i Hårbøllehuset 1Hårbøllehuset udstiller: 27- maj – 15. juni 2023 ”Rejseminder”
Tegninger fra Lotte Hilden´s rejsedagbøger.
Fernisering d 27 maj 2023 kl. 13 00.
Lotte Hilden er uddannet tegnergrafiker fra Danmarks Designskole og har i mange år arbejdet som freelance illustrator, billedkunstner og grafiker for både offentlige institutioner og private virksomheder.
Hun har undervist i mange forskellige kreative fag, samt billedkunst, og har derudover en uddannelse som socialpædagog.
Lotte fortæller om sine rejsetegninger:
Gennem de sidste ca. 15 år har jeg haft mange solo rejser. Det giver en unik mulighed for at blive spejlet i andre mennesker og kulturer, ude af min komfortzone, eller i velkendte relationer.
Friheden i at kunne følge sine egne instinkter og lyst, og gå til højre eller venstre uden at skulle gå på kompromis med andres ønsker eller humør, er meget berigende.
Jeg slæber altid mit tegnegrej med i rygsækken, at kunne sætte mig når og hvor jeg vil og fordybe mig i attegne en smuk udsigt eller en sjov situation skaber mulighed for fordybelse og giver et nærvær som er ganske særligt.
Når jeg senere, flere år efter, bladre i en rejsedagbog kan jeg tydeligt huske lyde, dufte, stemninger, og de mennesker der er kommet og har snakket med mig mens jeg har tegnet billedet.
Samtidig er billedsproget nonverbalt og jeg har haft mange skønne stunder med mennesker hvor vi har kunnet kommunikere på tværs af sprogbarriere, alder og kultur.
At tegne på mine rejser er en kæmpe gave, der sætter spor og giver mig minder der brænder sig fast i min erindring. 
Der bliver udstillet tegninger fra: New York, Bali, Egypten, Istanbul, Rom, Lissabon, Barcelona, Berlin, Palma de Mallorca, Marrakech og Kreta.

UDSTILLINGSGRUPPEN   

V2022 03 09 Ulla Munch Petersen 0ores intensioner, er at fortsætte det arbejdet med kunst og kultur udstillinger i HOB som det tidligere kunstudvalg har lagt grunden ti,l for over 10 år siden.

Udstillingsfaciliteterne i HOBs bygninger er en væsentlig del af Hårbøllehusets kulturelle muligheder. Udstillingerne med åbne ferniseringer har derfor gennem årene i sig selv været vigtige bidrag til husets og Vestmøns nutidige kulturliv.

Det ønsker vi at fortsætte og udvikle, med skiftende udstillinger, som på forskellig vis har en lokal tilknytning.

Udstillingerne kan omfatte billedkunst, skulptur, design, arkitektur, måske videnskabelige eller historiske indslag

Det er for os vigtigt, at udstillingerne fortsat kan være skiftende kunstneriske kommentarer til de aktiviteter der iøvrigt foregår lokalt og i huset.

Koncerter, foredrag, litteratur, film og skuespil, skal kunne virke sammen med udstillingerne. Fester og børnearrangementer hører med til husets kulturforståelse, ligesom det stadig skal kunne være et sted, åbent for at samles om fælles sociale og undervisningsmæssige begivenheder.

De sidste 10-15 års erfaringer har vist, at der er en mulig og værdifuld brug af huset på denne måde. Man kan se udstillingsfunktionen som en lim, der med til at skabe Hårbøllehusets identitet. Den vil vi gerne støtte.

Vi har lagt en plan med en åbningsudstilling udstilling om husets udstillings og koncert begivenheder belyst med  plakater fra hele perioden.(ca 100 stk). Plakater hvor nogle i sig selv er kunstneriske udsagn. Dernæst Planer for en udstilling hvor gruppen får lejlighed til at vise egne synspunkter og principper, for herefter at starte en med skiftende udstillinger med 3-4  om foråret, en sommerudstilling som ligesom sommercafeen især er rettet mod sommergæster og turister, og en 3-4 efterårsudstillinger. En december juleudstilling, der tegner årets udstillinger er en tidligere ide som vi håber at kunne genbruge.

Programmet fremover er ikke fastlagt, men vi modtager gerne forslag, og det vil sikkert også være interessant at se nye arbejder fra nogle af de tidligere 10 års udstillinger!

Det havde været vores håb at kunne begynde allerede i januar 2022, MEN CORONA har fået os til at vente.  Udstilling og gæster hører sammen, og så længe Corona smitten er stadig stigende, må vi nøjes med at planlægge.

For HOBs udstillijngesgruppe, Ulla, Torben og Ole..

 

Du kan skrive til udstillingsgruppen på mail:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mål på udstillingslokalet. 

 

HÅRBØLLEHUSET - VINDEBÆKVEJ 48 - 4792 - ASKEBY - MØN