HÅRBØLLEHUSET

TIDLIGERE UDSTILLINGER

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

 


UDSTILLINGSGRUPPEN VISER UDSTILLINGEN

Plakat Ebbe Laurs 275 Ny udstilling, fem årtier med Møn som motiv:

”LIGE UNDER OVERFLADEN - indre og ydre landskaber”

Billedkunstneren Ebbe Laurs Sørensen har haft øen Møn som sit genbesøgte motiv siden midten af 1970’erne. Nu udstilles hans værker fra øen for første gang samlet i det kulturelle samlingspunkt Hårbøllehuset. Udstillingen åbner lørdag 10. juli kl. 14. Der er gratis adgang.

I det sydvestligste hjørne af Møn ligger Hårbølle og kulturhuset med navn derefter: Hårbøllehuset. Her åbner i begyndelsen af juli en særlig udstilling med værker fra området, skabt siden midten af 1970’erne af den nu 67-årige billedkunstner Ebbe Laurs Sørensen.

”Min familie købte et hus ved Hårbølle Pynt i 1960. Så jeg er kommet på Møn alle mine dage. Omkring 1975 begyndte jeg for alvor at tegne og male ude i landskabet omkring vores hus. Det skete samtidigt med, at jeg startede min uddannelse som tegner på ´Skolen for Brugskunst´. Jeg har siden brugt tegningen som udgangspunkt på mange måder og løbende udstillet forskellige steder, bla. på Charlottenborg og KE”.

Udover værker fra fem årtier, hvor Møn er motivet, viser jeg også eksempler fra mine andre billedserier. “Tingenes overflade, det, som møder øjet, har altid interesseret mig. Deraf den store forkærlighed for naturen. Men spørgsmålet om, hvad der er nedenunder er også påtrængende og hører til min motivkreds”, siger billedkunstneren, som man kan møde til udstillingens ferniseringen 10. juli kl. 14.

Udstillingsstedet Hårbøllehuset har eksisteret siden år 2010

Jeg er  født 1954. Udlært serigraf 1973. Uddannet fra Skolen for Brugskunst, Linjen for tegning og grafik 1980. Har arbejdet med billedkunst hele livet. Udstillet b.la. på Charlottenborg og KE. Har udsmykket opgange, institutioner, legepladser og facader, illustreret og undervist og formidlet samt udført bestillingsopgaver. Medlem af Bkf.

Kontaktoplysninger:  Ebbe Laurs Sørensen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., 20 31 97 53

 

Udstillingsgruppens planer resten af 2021. 
Ebbe Laurs udstiller fra d. 10. juli.
På Den Anden Side udstiller i september og oktober.
Morten Bencke udstiller i november.
I december er planen at vi holder julemarked.
Denne årsplan er med forbehold for ændringer.

 

Du kan skrive til udstillingsgruppen på mail:

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mål på udstillingslokalet. 

 

HÅRBØLLEHUSET - VINDEBÆKVEJ 48 - 4792 - ASKEBY - MØN